«Bak fasaden»

10.1.2008 - 26.2.2008
Oslo S

11. januar 2008 var det gjensyn med lysinstallasjonen ”Bak fasaden” på Oslo S. Installasjonen er laget av lysdesigner Kurt Hermansen, og ble første gang vist i januar 2005. Installasjonen har satt fasaden i et nytt lys hver vinter siden dette. Ved hjelp av et hundretalls lyspunkter skapes en fargerik og dynamisk fasade der fargeendringene varierer i løpet av døgnet.

Utgangspunktet for prosjektet var et ønske fra NSB og ROM eiendom om å utbedre fasaden ved hovedinngangen til Oslo S. Stasjonbygget karakteriseres av sin mørke fasade, og behovet for lyssetting er særlig merkbart i vinterhalvåret.

Kurt Hermansen er en erfaren lysdesigner som jobber innen teater, dans og utstillinger. Han har vært involvert i en rekke prosjekter og produksjoner, samt utviklet egne kunstneriske prosjekter hvor lys spiller en avgjørende rolle.

Fasaden til Oslo S har siden 2001 vært arena for NSB og ROM eiendom sin satsning Rom for kunst. Satsningen har bidratt til å skape en spennende arena for visning av samtidskunst i det offentlige rom. Rom for kunst vil fortsette i 2008 ved å presentere nye kunstverk for publikum på Oslo S.

Prosjektet er produsert av Rom for Kunst ved Kulturbyrået Mesén.

Eventlarge 6309937934 8da8db5911 o