Eventlarge p1010024 kopi

«Bak fasaden»

Kurt Hermansen

4.1.2011 - 22.2.2011
Oslo S

Tradisjonen tro vises lysinstallsjonen “Bak fasaden” på Oslo S i den mørkeste årstiden. Installasjonen er laget av lysdesigner Kurt Hermansen, og ble første gang vist i januar 2005. Installasjonen har satt fasaden i et nytt lys hver vinter siden dette. Ved hjelp av et hundretalls lyspunkter skapes en fargerik og dynamisk fasade der fargeendringene varierer i løpet av døgnet.

Installasjonen er laget av lysdesigner Kurt Hermansen, og ble første gang vist i januar 2005. Installasjonen har satt fasaden i et nytt lys hver vinter siden dette. Ved hjelp av et hundretalls lyspunkter skapes en fargerik og dynamisk fasade der fargeendringene varierer i løpet av døgnet.

Utgangspunktet for lysprosjektet var et ønske fra NSB og Rom Eiendom om å gi et positivt løft til hovedinngangen til Oslo S. Stasjonbygget karakteriseres av sin mørke fasade, og behovet for lyssetting er særlig merkbart i vinterhalvåret.

Eventsmall p1010013 kopi

Kurt Hermansen er en erfaren lysdesigner som jobber innen teater, dans og utstillinger. Han har vært involvert i en rekke prosjekter og produksjoner, samt utviklet egne kunstneriske prosjekter hvor lys spiller en avgjørende rolle. Fasaden til Oslo S har siden 2001 vært arena for Rom Eiendom AS sin satsing Rom for kunst. Satsningen har bidratt til å skape en spennende arena for visning av samtidskunst i det offentlige rom. Kulturbyrået Mesén er prosjektleder og produsent for Rom for kunst.

Eventsmall p1010027 kopi