Eventlarge dsc 4753 Balanseklang av Kristine Roald Sandøy på Oslo S. Foto: Vibeke Christensen

«Balanseklang»

Kristine Roald Sandøy

10.1.2014 - 30.4.2014
Oslo S

Kunstneren Kristine Roald Sandøy har håndlaget skupturer av metall og stoff for fasaden av Oslo S. Kunstverket «Balanseklang» gir gjennom materiale og utforming en opplevlese av liv og volum på den mørke veggen på øvre Jernbanetorg.

Gjennom humor og lek gir Kristine Roald Sandøy en inngang til innlevelse, utforskning og refleksjon ved skulpturenens taktile og balanserende form og uttrykk. Skulpturene kan minne om musikkinstrumenter, de er lekne i formen og lette å assosiere over. Kunstneren er opptatt å vise frem håndverket som ligger bak kunstverket, i kontrast til alt det maskinproduserte som omgir oss i hverdagen. Skulpturene vises mot et bakteppe bestående av en fotocollage fra sirkusverdenen med ulike balansekunstnere fra forrige århundre. Skulpturene lyssettes på kveldstid.

Kristine Roald Sandøy (1982) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun arbeider med skulptur, både kinetiske og mekaniske, og befinner seg kunstnerisk i skjæringspunktet mellom billedkunst og scenekunst. I kunstneriske prosesser er hun på jakt etter å gi felles opplevelser til publikum med utgangspunkt i at kunst er kommunikasjon mellom mennesker. Sandøy har samarbeidet med kunstnergruppa Verdensteatret, der hun fungerer som skulptør og elektromekanisk formgiver. Hun mottok Anders Jahres Kulturpris for yngre kunstnere i 2011, og har deltatt på en rekke utstillinger i Norge har deltatt på en rekke utstillinger i Norge.

For Rom Eiendom AS er det viktig å bruke byrommet til å skape positive opplevelser, og vi vil med Kristine Roald Sandøy sitt verk “Balanseklang” bidra til dette. – Rom Eiendom AS v/Signe Horn, Direktør for strategi og samfunnskontakt

Eventsmall balanseklang n rt
Eventsmall dsc 4730

Trykk: XLP Extra Large Print
Teknisk konsultasjon/produksjon og montering: WORX as ved Ståle Larsen
Fotocollage: Sandøy og Commando Group
Metallarbeidsassistanse: Bolt
Lys: Multitechnic

Takk for tillatelse til bruk av foto i collage: Eames Office, Corbis Images, FCIT

Prosjektleder, produsent og kurator for Rom for kunst er Kulturbyrået Mesén.

Presseklipp:
Østlandssendingen
Dagsavisen
NRK Møre og Romsdal
Sunnmørsposten

Eventsmall balanseklang. kristine sand y
Eventsmall dsc 4779