Eventlarge camel toe adel abidin oslo s

«Between pop music, terror and seduction»

Adel Abidin

11.8.2016 - 21.11.2016
Oslo S

Videokunstneren Adel Abidin stiller ut for første gang i Norge, på Oslo S og på Fotogalleriet. Han er en sentral kunster på samtidskunst-arenaen i Finland og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Adel Abidins videoverk er humoristiske, absurde og byr på nye perspektiver på globale, sosiale, politiske og kulturelle spørsmål. Han bruker ofte populærkulturelle referanser i sine verk, et grep som gjør at han når ut til et stort og bredt publikum.

Fotograf og skribent Nina Strand har snakket med Abidin i forkant av utstillingen - samtalen leser du her: «The Art Cowboy».

Se trykksaken til utstillingen, den kan du også få på papir på Oslo S og Fotogalleriet der verkene vises.

Her kan du lese mer om hele prosjektet: www.mesen.no/prosjekter/adel-abidin


Eventsmall bread of life
Eventsmall cover up adel abidin oslo s

Verket Cover-Up!, er en lek med den kjente scenen fra filmhistorien der Marilyn Monroes hvite kjole blåser opp. I Abidins video er Monroe byttet ut med en arabisk mann kledd i en tradisjonell kjortel fra Midtøsten. Verket vises både som en videoinstallasjon og som et storformat-foto på fasaden til Flytogterminalen.

I videoverket Bread of Life ser og hører vi fire egyptiske perkusjonister som spiller på brød. Abidin fikk idéen etter å ha fått steinhardt brød på en restaurant i Kairo; det kunne ikke spises, men det lagde god lyd.

Verket Camel Toe blir vist i storformat på fasaden til Oslo S og viser stereotype alfa-hanner i positurer som stiller spørsmål ved seksualitet og kjønn. Ved skamløst å blande det maskuline og feminine oppstår en gråsone mellom de to kjønnene. Camel Toe vises fra 22.august.Om Adel Abidin
Adel Abidin (f. 1973 i Bagdad) er en anerkjent samtidskunstner som arbeider hovedsakelig med video og fotografi. I 2015 mottok han Finland Prize, og hans arbeid er inkludert i samlingen av den finske nasjonalgalleriet. Han bor og arbeider i Helsinki og Amman. Hans verk er vist både nasjonalt og internasjonalt - blant annet i Venezia, New York, Dubai, London, Istanbul og Helsinki - dette er første gang Abidin arbeid har vært vist i Norge.
www.adelabidin.com


Presseoppslag: