«Britisk videokunst på Oslo S»

7.10.2003 - 6.11.2003
Oslo S

I samarbeid med British Council presenterte Rom for kunst visningen ”Once Seen”, et utvalgt av aktuelle verker fra kjente britiske videokunstnere.

”Once Seen” utforsker vårt forhold til det offentlige rom gjennom en rekke tilfeldige møter; forbipasserende vignetter; stjålne blikk på mennesker i butikker, togstasjoner, flyplasser og gjennom en serie hverdagslige handlinger fanget av kamera. Tittelen på programmet spiller på ”Once Seen”-spalten i magasinet Time Out hvor folk kan søke etter personer man kun har sett i forbifarten, men aldri møtt personlig.Programmet hyller hverdagens møtepunkter og øyeblikk som er så flyktige at de aldri fester seg skikkelig.

Programmet er kuratert spesielt med tanke på Oslo S og togstasjonen som visningsarena og forholder seg til tilskuerens egen situasjon. En serie narrative og høyst subjektive synspunkt og tanker om reisen, teknologi og bevegelse ble presentert i programmet som samlet noen av de ledende britiske kunstnerne som arbeider innen video, animasjon og installasjon.

Eventsmall once seen 1

Andre medvirkende og samarbeidspartnere

Lina D. Russell – kurator
Lina D. Russell driver kurator- og produksjonsfirmaet Electra i London og er web-redaktør for The Wire Magazine. Russell har også jobbet som kurator for Institutt for Contemporary Art og The Lux Centre i London.

Prosjektet er støttet av British Council

Prosjektet er produsert av Rom for kunst ved Kulturbyrået Mesén i samarbeid med British Council.

Eventsmall once seen 8