Eventlarge r0017975 Pushwagner «Catch a ride»

«Catch a ride»

Hariton Pushwagner

6.5.2009 - 20.9.2009
Oslo S og Trondheim S

Ingeniørkunst stod i fokus for Rom for kunst i 2009. En utstilling med kunstneren Pushwagner føyet seg naturlig inn i denne satsingen. Hans utrettelige sivilisasjonskritikk fikk her anledning til å gå i direkte dialog med byrommet, arkitekturen og de urbane strukturene. På denne urbane arenaen stilte kunstneren storsamfunnet og massekulturen til skue med sin særegne strek og intense fargepalett.

”Hariton Pushwagners billedverden kan være både klaustrofobisk, svimlende og skrekkinnjagende. Hans blikk er sosialsatirisk og motivene nådeløst insisterende. Han er både kritiker og drømmer og tematisk spenner hans arbeider seg fra det grunne massemennesket til det uutgrunnelige individet.” – Utdrag av tekst fra Petter Mejlænder. Hele teksten kan leses her.

Utstillingen på henholdsvis Oslo S og Trondheim S presenterte bl.a. arbeider fra Soft City og En dag i familien Manns liv. Med skarp strek i grandiost tegneserie format speiler kunstneren våre liv og forsøkte å vekke oss fra vårt bløte vakuum. Han ville vår automatiserte døs til livs med sin blottleggelse av sivilisasjonsubehaget. Pushwagner har viet seg til å se, oppleve og ikke minst videreformidle dette ubehaget, og her bød han på det til oss alle, midt i det urbane byrommet. Her kunne vi stoppe opp i vår automatiserte bevegelse fra A til B, suge til oss Pushwagners bitende ironi og vandre videre i fullt våken tilstand.


Eventsmall dsc 0057
Eventsmall dsc 6491 2

I forbindelse med utstillingen hadde vi fått anledning til å vise NRK sin dokumentarfilm Pushwagner spesial i utstillingsperioden. Safaris reporter Kristin Rosenløw Eeg hadde fulgt ham gjennom 2008. I denne dokumentaren får du møte en kunstner som hadde mistet nesten alt, og som ingen trodde kunne reise seg igjen. Vi får være med på en reise – for å finne det tapte, og huske det glemte.

For mer informasjon, pressebilder ta kontakt med Kulturbyrået Mesén Vibeke Christensen: vibeke@mesen.no mob: 92 88 68 12

Presseklipp
Onionmag
Aftenposten
Østlandssendingen, 18:40, 07.05.09
Onionmag
Dagsavisen
Scanpix
msn
NRK Nyheter
Sorgenfri, Gatemagasinet i Trøndelag, 11 april/mai 2009

Utstillingsåpning:
6. mai kl. 14.00 Trondheim S, inne i hallen.
7. mai kl. 16.00 Oslo S, ved hovedinngangen.
Se bilder fra åpningen på Flickr
Utstillingen er produsert av Kulturbyrået Mesen

Eventsmall r0017987
Eventsmall dsc 6600
Eventsmall dsc 6642
Eventsmall dsc 6517
Eventsmall dsc 6637