Eventlarge colosseum close2 jpgg

«Colosseum i Stavanger»

Geir Egil Bergjord

10.12.2008 - 14.3.2009
Stavanger jernbanestasjon

Torsdag 11. desember kl. 18.00 åpnet utstillingen “Colosseum i Stavanger” av Geir Egil Bergjord på fasaden til Stavanger S. Dette var den andre utstillingen på Stavanger S under satsingen Rom for kunst.

Colosseum i Stavanger
“Biletet på fasaden til Stavanger S, er fotografert gjennom vindauget på trikk nr. 3 i Roma, etter eit kraftig regnskyll i april 2005.”- Geir Egil Bergjord

Om å ta tog
“Den første gongen eg reiste i Europa, så var det med tog. Eg var 19 år og eg hugsar framleis korleis det var å stå på nattoget på veg sørover gjennom Tyskland, med interailbillett i lommen og utan sovekupe for å spare pengar (var jo for spent til å sove uansett). Såg ut på det flate landskapet som suste forbi til den taktfaste lyden av toget som rulla over skinnene. Sommarnatta strøymde inn eit vindauge som sto på gløtt, og eg kjende spenninga av å være på veg til noko som eg ikkje før hadde sett.

Stavanger er endestasjon på Sørlandsbanen. Heile Europa ligg i andre enden. Men først må du kome deg ned til stasjonen." – Geir Egil Bergjord

Eventsmall coolsseum natt
Eventsmall collosseum inne2

Geir Egil Bergjord

Geir Egil Bergjord har stilt ut på en rekke gruppe- og separatutstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Han arbeider først og fremst med fotografi, men har også jobbet med bøker, filmer og webprosjekter. Bergjords bildeserier tar ofte utgangspunkt i forholdet mellom det hjemlige og private på den ene siden og offentlige institusjoner og monumenter på den andre. Bergjords fotografiske språk er intenst, visuelt kompleks og fargesterkt. Geir Egil Bergjord bor og arbeider i Stavanger.

For mer informasjon ta kontakt med Kulturbyrået Mesen v/Vibeke Christensen, mobil: 92 88 68 12.

Pressomtale
Stavanger Aftenblad
Rogalands avis

Utstillingen er produsert av Kulturbyået Mesen

Eventsmall colosseum close
Eventsmall img 0325 2 1
Eventsmall img 0397ed2 1