Eventlarge foto  ystein thorvaldsen liten web Foto Øystein Thorvaldsen

«Distance of Everything»

Javier Barrios

18.10.2018 - 30.4.2019
Oslo S

Hvem har ikke sett opp mot nattehimmelen og undret seg over størrelsen på det hele?

Det sies at det er flere stjerner i universet enn sandkorn på jorden. Og at det ville tatt 3000 år å telle stjernene bare i vår egen galakse. Det antas at det finnes 100 milliarder galakser totalt som strekker seg 46 milliarder lysår i hver retning fra jorden.

Javier Barrios arbeider ofte med referanser til astronomi og assosiasjoner til stjerner og planeter, landskap og biologi. Verket ”Distance of Everything” har han laget spesielt til Oslo S Flytogterminalen. Kunstverket er 7 meter i diameter og er plassert slik at folk kan komme nær det, skue inn i det og se seg selv i forhold til det. Barrios bruker en teknikk der han maler på en tynn folie som lyssettes bakfra slik at arbeidet gir inntrykk av å gløde. Denne effekten vil særlig komme til sin rett i de mørke høst- og vintermånedene.

Eventsmall img 3809 2

Javier Barrios

Javier Barrios (f. 1979) er en norsk-meksikansk kunstner som bor og jobber i Oslo. Han jobber med ulike teknikker på glass, gjerne glassmaleri og bruk av lys sammen med folie. Han henter inspirasjon fra science fiction, fremtidsvisjoner, teknologi og arkitektur, og hans kunstneriske uttrykk kan beskrives som en visualisering av et landskap mellom utopi og virkelighet. 

Javier Barrios er utdannet fra Kunstakademiet / Kunsthøgskolen i Oslo og fra School of Visual Arts i New York. Han har stilt ut nasjonalt og internasjonal, blant annet på Kunstnernes Hus, Outlet Gallery i New York og Fundación MARSO i Mexico City.
www.javierbarrios.com

Eventsmall  dsc2999 foto  ystein thorvaldsen
Eventsmall img 3816