«Finsk video-kunst»

Heta Kuchka, Tellervo Kalleinen, Niina Lehtonen Braun, Minna Suoniemi

12.9.2014 - 29.9.2014
Oslo S

Fredag den 12. september åpnet Finsk-norsk kulturinstitutt i samarbeid med Rom for Kunst og Kulturbyrået Mesén tre videokunstverk av finske kunstnere. 

Play This At My Funeral (2013)

Hva slags musikk ønsker du at skal spilles i din begravelse? Tellervo Kalleinen og Niina Lehtonen Braun undersøker dette sensitive temaet i musikkvideoen Play This At My Funeral (2013). For å finne deltakere til prosjektet publiserte kunstnerne en åpen invitasjon på Facebook. Deltakerne i Helsingfors og Berlin ble filmet sammen med instrumentene som de ville at skulle spilles i deres begravelse. Videoen beveger seg inn i den private sfæren. Den fokuserer på temaet som vi helst vil glemme: vår egen dødelighet.

Eventsmall playthisatmyfuneral

Temporarily Out of Order (2010)

Temporarily Out of Order (2010) studerer forholdet mellom et barn og en mor i en situasjon der de tradisjonelle rollemønstrene forandres. Moren blir alvorlig syk og hjelpeløs, og barnet må ta vare på henne. Filmen er svært personlig og basert på regissør Heta Kuchkas og hennes mors Tuija Kuchkas egne opplevelser. Kvinnene tar et oppgjør med sine vanskelige følelser gjennom filmprosessen. Temporarily Out of Order er en rørende historie om aldring og frykt for forandring.

Eventsmall kuchka temporarilyoutoforder

Miss Kong (2008)

Miss Kong (2008) viser en overvektig kvinne som hopper i hoppetau. Minna Suoniemi har brukt slow motion og nærbilder for å skape et tankevekkende kunstverk. Kvinnen i filmen er svært kroppslig, men ikke elegant. Hun er for stor og klumsete og oppfyller ikke dagens feminine idealer. Miss Kong er et kunstverk som fanger oppmerksomheten din.

Eventsmall misskong suoniemi