Eventlarge hovedbilde

«Hellige dager»

Kyrre Heldal Karlsen

29.11.2014 - 1.2.2015
Oslo S

«Hellige dager» har Kyrre Heldal Karlsen kalt sitt  verk som symboliserer det gyldne i høytid. Det kan leses som et samlende element som går igjen i høytidsmarkeringer for ulike trosretninger og kulturer. Høytidsstemte bilder speiler seg i den gyldne fasaden og markerer at året går mot lysere tider.

Fasaden på Oslo S som vender mot Jernbanetorget blir kledd i gullfolie med 2150 lyspunkter. Lyskunstner Kyrre Heldal Karlsen står bak prosjektet. Lyspunktene vil på avstand kunne sees som en grovkornet pikselert videoskjerm, der Heldal Karlsen sine kortfilmer lar vinternattens stjerner og nordlys møte glimt av sommer-Norge. Kunstneren ønsker at kunstverket skal gi oss små påminnelser om at sola snur, og det blir lysere igjen.

Eventsmall n dsc 0075a
Eventsmall bilde

Kyrre Heldal Karlsen er utdannet ved Arkitektur og designhøyskolen i Oslo. Han skaper og lærer bort lys, rom og video for teater, dans, installasjoner, konserter og festivaler. I 2014 har han blant annet gjort prosjekter med og for Gøteborgsoperaen, Øyafestivalen, Jaga Jazzist, komponisten Nils Henrik Aasheim og Stavanger Symfoniorkester og performancekunstneren Tori Wraanes. 

Utstillingen er en gave til de reisende i mørketiden fra Rom Eiendom AS.

"Det er viktig å bruke byrommet til å skape positive opplevelser, og vi vil med Kyrre Heldal Karlsen sin lyskunst bidra til dette." – Rom Eiendom AS v/Signe Horn, Direktør for strategi og samfunnskontakt.

Kulturbyrået Mesén er kunstprodusent og kurator for prosjektet. Kontakt: Kulturbyrået Mesén v/Vibeke Christensen, vibeke@mesen.no

Takk til: Shi Pratt, Tyra Benedicte Mortensen, Carsten Aniksdal og First Audio. 

Eventlarge  bilde 4