Eventlarge eirik oslos crp

«Interrupted Meals»

Eirik Sæther

“Interrupted Meals” består av fotografier av ulike forlatte bordsettinger samt en reprodusert menytavle fra restauranten Rasoi India Kitchen på Østbanehallen. Elementene er printet på glassfiberduk og støpt inn i epoxy til en transparent collage som er lyssatt fra baksiden.

Eirik Sæther (1983, Halden) bor og arbeider i Oslo og har studert ved Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Et utvalg av solo- og gruppeutstillinger inkluderer VI, VII, Oslo; Kunstverein München, München; ICA, London; Sculpture Center, New York; Arnolfini, Bristol; Landings Projects, Vestfossen; og Johan Berggren, Malmö. Sæther initierte også kunstnergruppa Institutt for Degenerert Kunst (med Anders Nordby og Arild Tveito) og Galleri Annen Etage i Oslo.

Byens bilde eller Månedens bilde var en tradisjon i Oslo fra 1960 til midten av 80-tallet. Hver måned presenterte UKS (Unge Kunstneres Samfund) et nytt verk i en vitrine utenfor Stortinget. Mange kjente norske kunstnere viste arbeidene sine der, slik som Morten Krohg, Eva Winther-Larssen, Håkon Bleken og Eva Bull Holte. Verkene berørte ofte kontroversielle tema og utnyttet til det fulle sin offentlige plassering. Mest kjent er Kjartan Slettemarks maleri “Av rapport fra Vietnam: Barn overskylles av brennende napalm. Deres hud brennes til svarte sår og de dør”. Maleriet ble angrepet av en mann med øks og kontroversene åpnet opp for en kraftfull offentlig debatt. Slettemarks arbeid er nå i Nasjonalgalleriets samlinger.

Rom for kunst har invitert UKS til å gjenoppta tradisjonen med Månedens bilde. UKS velger ut et nytt verk hver måned som blir vist i en spesialkonstruert vitrine på Jernbanetorget. Vitrinen med Månedens bilde finner du utenfor Østbanehallen ved Jernbanetorget.

Kurator og produsent: Kunsthall Oslo og Hovind.