Eventlarge oslo s stine gonsholt 4 Fasaden på Oslo S viser KONTINUUM av Stine Gonsholt

«KONTINUUM»

Stine Gonsholt

2.1.2016 - 26.2.2016
Oslo S

Billedkunstner Stine Gonsholt har laget videoverket KONTINUUM som skal vises på fasaden av Oslo S fra januar 2016.

Tittelen KONTINUUM betyr et sammenhengende hele eller en mengde, noe vedvarende eller fortløpende. Kunstverket handler om mobilitet, en tilstand av bevegelse mellom fortid, fremtid, håp og usikkerhet.

Stine Gonsholt har i sitt verk på Oslo S tatt utgangspunkt i flyktningestrømmen gjennom Europa. Hun har reist noen av de samme togstrekningene som flyktingene har brukt gjennom Tyskland, og filmet utsikten fra toget om natten. Lys fra vinduer, gatelykter og stasjonsskilt som flimrer forbi danner utgangspunkt for lyskunsten på Oslo S.

Utgangspunktet for mange av Gonsholts arbeider er en utforskning av dokumentarfilmen. Gjennom redigering, bearbeiding og animering av dokumentarfilmmateriale kommenterer arbeidene hennes “sannheten” i dokumentasjonen som relativ og oppfattelsen av tid som subjektiv.

KONTINUUM vises på fasaden av Oslo S på øvre Jernbanetorg, der 2150 lyspunkter utgjør en gigantisk videoskjerm (25m lang og 8.5m høy). Verket kan sees på fasaden når mørket senker seg. På dagtid kan du se videoversjonen av verket inne på stasjonen, ved nedgangen til t-banen. Verket er 20 minutter langt.

Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen


Eventsmall led kontinuum.still005
Eventsmall 4web utkast kontinuum
Eventsmall led kontinuum.still001
Eventsmall led kontinuum.still022
Eventsmall led kontinuum.still013
Eventsmall skjermbilde 2015 11 11 kl. 15.25.25