Eventlarge torvund fasade

«Magic Blood Machine»

Ingrid Torvund

3.12.2013 - 17.12.2013
Oslo S

Rom for kunst har gleden av å presentere arbeider av Ingrid Torvund på fasadene av Oslo S.

I arbeidet på fasaden mot Jernbanetorget ser vi et møte mellom to maskekledde karakterer i et skoglandskap. Karakterene søker etter en maskin som kan hjelpe dem med å gjenopplive en gud. Maskinen de leter etter som vises, etterlatt i en skog, i motivet ved inngangen på sjøsiden av Oslo S. Scenene som presenteres på Oslo S springer ut fra Ingrid Torvunds helt særegne, eventyrlige univers; en mytologisk verden som er tidløs, mystisk og drømmende.

Skikkelsene i motivene opptrer også i filmen “Magic Blood Machine” (2012) som ble spilt inn i Kviteseid i Vest-Telemark. Området er kjent for folkemusikk, treskjæring, muntlig historiefortelling og gamle kirker hvor hedenske og kristne symboler eksisterer side om side. Drager, engler, kors, demoner, troll og snakkende dyr er alle tilstede. Med dette som bakteppe har Ingrid Torvund skapt et skrudd eventyrunivers uten en klar fortelling. Den åpne fortellingen står i kontrast til tradisjonelle eventyr, som ofte formidler et moralsk poeng, og inviterer deg inn i et overdådig og imponerende univers hvor du selv må trekke dine egne slutninger.

Ingrid Torvund (f.1985) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Hun fikk mye oppmerksomhet for filmen ”Magic Blood Machine” som ble vist på Kunstnernes Hus i 2012. Torvunds nyeste film vil vises på Kunsthall Oslo i november 2013.

Kurator og produsent: Kunsthall Oslo og Hovind

Eventlarge img 9983