Eventlarge explorationsland1286465756

«Myworld»

Pia Myrvold

4.3.2010 - 10.4.2010
Oslo S

Verket er laget som en treskjerms videoinstallasjon der motiv og handling er tenkt som en abstrakt maleprosess, en skapende prosess kunstneren opplever når et maleri lages.

Oslo S + Galleri A + Galleri A MINOR

I Galleri A presenterte Myrvold installasjonen “MYWORLD”. Utgangspunktet hennes er forskning innen ny teknologi, både i 3D virtuelle verktøy og animasjonsprogram.

Myrvold utforsker videoflaten som maleri. Hun fornyer maleriet i tradisjonell forstand som en maler, men palett og motiv skapes av oppdagelser i et syntetisk virtuelt univers der foto, video, scans av malestrukturer, skulpturer laget i 3D virtuelle verktøy danner en mangfoldig palett, og blir “frosset” på overflater, som digigrafikk, maleri eller som levende flytende maleri på konstallasjoner av LCD-skjermer.

Eventsmall bluenetgardenlow1286465722
Eventsmall explorationsinla1286465738

Rom for kunst hadde i utstillingsperioden invitert Myrvold til å vise et av sine nyere videoverk “STREAMING” på deres flatskjerm på Oslo S. Myrvolds ambisjon er at hvert sekund i videoen kan fryses som en ferdig komposisjon. Maleriets funksjon utfordres; er fremtidens maleri et statisk bilde eller er det et bilde som forandres over tid, i forhold til brukere, til interaktivitet eller ytre miljø? Videoverket “STREAMING” er laget som et introduksjons-prosjekt til et større 12 skjerms videoverk “FLOW” planlagt ferdigstilt til Venezia Biennalen 2011, etterfulgt av en utstilling på Stenersenmuseet i Oslo. Begge videoverkene er assistert både teknisk og strategisk av produksjonsselskapet Conventor.