Eventlarge hofset

«Om jeg elsker, elsker jeg noen»

Inga Sund Hofset

UKS (Unge Kunstneres Samfund) i samarbeid med Rom for Kunst har gleden av å presentere Månedens bilde for november: “Om jeg elsker, elsker jeg noen (silver from clay)” av Inga Sund Hofset. Verket befinner seg i randsonen mellom skulptur og maleri, og består av aluminium på tre.

Med en personlig tilnærming gransker Hofset aluminiumets egenskaper som estetisk materiale og som en del av våre hverdagslige omgivelser. Aluminiumet bærer med seg en historie om utvikling, fremtidshåp, idealisme og maktpolitikk. I Hofsets arbeid møter denne historien kunstnerens intime og subjektive behandling. Ved å lese inn disse ulike narrativene i materialet skaper Hofset en metodisk dialog mellom subjekt og objekt, som igjen bygger opp under verkets autonomi.

Tittelen ”Om jeg elsker, elsker jeg noen (silver from clay)” henspeiler på denne bevissthetsutviklingen, som dialektiske bevegelser mellom det bevisste, det ubevisste, separasjon og enhet.

Inga Sund Hofset, født 1983 i Hønefoss, bor og arbeider i Oslo. Har studert ved Kunstakademiet i Oslo og NTNU i Trondheim. Et utvalg av utstillinger inkluderer Holodeck, Podium, One Night Only og Kunsthall Oslo.


OM MÅNEDENS BILDE

Byens bilde eller Månedens bilde var en tradisjon i Oslo fra 1960 til midten av 80-tallet. Hver måned presenterte UKS (Unge Kunstneres Samfund) et nytt verk i en vitrine utenfor Stortinget. Mange kjente norske kunstnere viste arbeidene sine der, slik som Morten Krohg, Eva Winther-Larssen, Håkon Bleken og Eva Bull Holte. Verkene berørte ofte kontroversielle tema og utnyttet til det fulle sin offentlige plassering. Mest kjent er Kjartan Slettemarks maleri “Av rapport fra Vietnam: Barn overskylles av brennende napalm. Deres hud brennes til svarte sår og de dør”. Maleriet ble angrepet av en mann med øks og kontorversene åpnet opp for en kraftfull offentlig debatt. Slettemarks arbeid er nå i Nasjonalgalleriets samlinger.

Rom for kunst har invitert UKS til å gjenoppta tradisjonen med Månedens bilde. UKS velger ut et nytt verk hver måned som blir vist i en spesialkonstruert vitrine på Jernbanetorget. Vitrinen med Månedens bilde finner du utenfor Østbanehallen ved Jernbanetorget.

Kurator og produsent: Kunsthall Oslo og Hovind.