Eventlarge natasja askelund 2007 150x190

«Play I og Play II»

Natasja Askelund

20.6.2008 - 20.9.2008
Stavanger jernbanestasjon

På Stavanger S presenterte Askelund to verk Play I og Play II som var collager i storformat basert på hennes malerier. Kunstneren ga noen stikkord om utstillingen: Kontroll, kultur og natur. Askelund ga oss et blikk inn til hennes feministiske manifest: At de rollene vi får som menneske i et samfunn ikke er utdelt, men tilrøvet og kjempet for gjennom generasjoner. 

Naturen står som metafor for det som kan være truende og for de elementer som skal underlegges. Samtidig vises menneskers ønske om å løse konflikten som følger med rollene vi har.

Med dette var også Stavanger S innlemmet i satsningen Rom for kunst – en satsning med fokus på å legge tilrette for en spennende dialog med en stor og sammensatt publikumsmasse i stasjonsområdet.

Natasja Askelund er utdannet ved Vestlandets kunstakademi og det kongelige akademi for bildende kunst i Haag. Hun hadde sin første separatutstilling i 1992 på Hå gamle prestegård. Askelund bor og arbeidet i Stavanger samtidig som hun har etablert seg i det nasjonale arenaen for samtidskunst.

Presseomtale:
Rogalandsavis
NRK Rogaland
NRK Norge i dag 18.6.08

Eventsmall dscn0334
Eventsmall 2601849886 dfa88c5e9c b

Åpningsperfomance: Showdogs

Aina Fatland Røine og Line Fatland Frøystad med bordercolliene Quela og Chilli åpner utstillingen. Line har representert Norge Nordisk mesterskap i lydighet, og de har begge vært på landslagstroppen.
Natasja Askelund vil være tilstede under åpningen.
Lett bevertning.

Produsert av Rom for kunst ved prosjektleder Kulturbyrået Mesen

Eventsmall fitness.natasja askelund