Eventlarge wolf Stillbilde fra "Soul Blindness" av Margarida Paiva

«Soul Blindness»

Margarida Paiva

5.12.2019 - 15.1.2020
Oslo S

Soul Blindness (2019) er en sort-hvitt kortfilm filmet i skogen med både utstoppede og levende dyr. Inspirert av gamle animistiske oppfatninger der planter, dyr og steder alle har en distinkt åndelig essens, handler filmen om vår stadig manglende evne til å erkjenne at andre dyr er bevisste vesener med følelser som ligner våre. Filmen har fått en Hederlig Omtale ved FUSO 2019 Internasjonale Videokunstfestival i Lisboa. Den vises for første gang i Norge.

Margarida Paiva (1975) er en billedkunstner bosatt i Oslo som jobber med film og fotografi. Nyere arbeider utforsker forhold mellom mennesker og andre levende vesener. Dyr og planter blir fanget i en melankolsk og mørk verden der de forholder seg til naturens sårbarhet.

Paiva har masterutdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo og har vist sitt arbeid både i utstillinger og internasjonale filmfestivaler, bl.a. på ROM Kunst + Arkitektur, Oslo Interkulturelt Museum, Trafo Kunsthall, Nordnorsk Kunstnersenter, Akershus Kunstsenter, Galleri F15, Galleri BOA, MELK Galleri, Screen City Biennial og Grimstad Kortfilmfestival. I utlandet har hun vist sine filmer i Kassel Dokumentar Festival, Kino Der Kunst i München, og Werkstatt der Kulturen i Berlin, m.fl. https://margaridapaiva.net/

Eventsmall beaver