Eventlarge img 6864 Sukhumi, Abkhazia by Jonas Bendiksen. Photo: Camilla Storvollen

«Sukhumi, Abkhazia»

Jonas Bendiksen

20.3.2015 - 20.8.2015
Oslo S

Jonas Bendiksens fotografier beveger seg i grenselandet mellom journalistikk, dokumentarfoto og kunst. Han fokuserer ofte på isolerte samfunn og menneskene som lever der; situasjoner og steder som ligger utenfor de store nyhetssakene.

"Jeg elsker å jobbe med historier som ikke er med i kampen om de daglige overskriftene. De mest meningsfulle og overbevisende motivene har en tendens til å ligge på lur i de skjulte, skjeve historiene som flyr forbi, rett under radaren."

- Jonas Bendiksen

Rom for kunst

Rom for kunst er den temporære kunstsatsingen til Rom Eiendom AS og har vært drevet siden 2001 på Oslo S.

Kunstprodusent og kurator er Kulturbyrået Mesén.

Intensjonen er å skape positive kunstopplevelser for reisende og besøkende på stasjonen. For Rom Eiendom AS er det viktig å bruke byrommene til å skape gode kunstopplevelser, og vi vil med Jonas Bendiksen sitt verk bidra til dette. – Rom Eiendom AS v/Signe Horn, Direktør for strategi og samfunnskontakt


Sted: Flytogets fasade Oslo Sentralstasjon

Pressekontakt: kunstprodusent Vibeke Christensen
mobil: 92 88 68 12 vibeke@mesen.no

Eventsmall abkhazia beach jonas bendiksen sml

Sukhumi, Abkhazia

Fotografiet som presenteres på Oslo S er hentet fra serien “Satellites” med foto fra tidligere Sovjetunionen, som Bendiksen jobbet med i perioden 1998 - 2005. Bildet viser en blanding av russiske turister og lokale innbyggere som bader på stranden utenfor hovedstaden Sukhumi i Abkhazia.

Abkhazia eksisterer som et uavhengig land, selv om det hverken er anerkjent av FN eller andre land enn Russland. Abkhazia ligger i naturskjønne omgivelser ved Svartehavet, men strandlinjen er preget av flere år med konflikt, flyktningstrømmer og økonomiske vanskeligheter. I havner og bukter ligger flere forlatte skipsvrak, som nå brukes som stupebrett for ungdommer.

“For meg personlig representerer bildet en balanse mellom destruktive og fornyende krefter.”  - Jonas Bendiksen

Fotografiet har en større kraft enn noe annet journalistisk virkemiddel. Bendiksen utforsker fotografiet som kunstnerisk medium kontra journalistisk dokumentasjon når han stiller ut sitt verk i storformat i et offentlig rom, fasaden på Flytogterminalen.

Eventsmall bendiksen foto camillastorvollen