Eventlarge winternight1286776603

«Arctic Technology»

Christian Houge

26.2.2008 - 9.4.2008
Oslo S

Rom for kunst presenterte Christian Houge´s fotografier fra billedserien “Arctic Technology” på Oslo Sentralstasjon og Trondheim Sentralstasjon. Utstillingen åpnet 27. februar 2008 på Oslo S og 28. februar 2008 på Trondheim S.

Christian Houge er en internasjonalt anerkjent fotograf, og bildene er tidligere vist blant annet i New York, London og Paris. Hosfelt Gallery i Chelsea, New York hadde siste visningsdag med Houge sine bilder, 16. februar.

Svalbard er kjent for å ha den reneste atmosfæren i verden, noe som gjør øya velegnet til ulike former for klima- og romobservasjoner. Christian Houge henter sine motiver fra denne forskningen; han fokuserer på høyteknologiske antennekonstruksjoner som er plassert i det magiske Svalbardlandskapet. Houge ser disse konstruksjonene som metaforer for menneskets søken. Han er opptatt av kontrastene mellom urlandskap og teknologi, mellom mennesket og det menneske-skapte; mellom vår ekstroverte søken etter kunnskap, og vår introverte søken etter selvforståelse. Houge ønsker også å sette søkelyset på vår avhengighet av teknologien på godt og vond. Er det slik at teknologi i lengden kan skape flere problemer enn den i utgangspunktet skulle løse?

Eventsmall dscn1173
Eventsmall dsc 0178

Houge har arbeidet med billedserien siden 2000 og har besøkt Svalbard totalt ti ganger for å fotografere antennekonstruksjonene i ulikt lys og til ulike årstider. Mange av fotografiene er laget i månelys med lukkertider på inntil fire timer og lyset blir en viktig stemningsskaper i bildene. Houge bruker lyset, perspektiv og proposjoner til å forvirre synsintrykket. Slik blir bildene på mange måter uangripelige.

Visningssteder:

Oslo S


Fasaden ved hovedinngangen Øvre Jernbanetorg “Antennaforest” (25 × 7,6m)
Fasaden av Flytogterminalen (10 × 2m)
Videoskjerm inne på Oslo S ved nedangen til T-banen i nordenden av bygget: Video som dokumenterte Houge´s arbeidsprosess på Svalbard

Trondheim S 28. februar – 30. april 2008


Fasaden av Trondheim S. 5 fotografier vises på fasaden (3 × 1m)
Kuberommet inne på Trondheim S (3 stk. fotografier på klar akryl. Bildene ble supplert med lydkulisser fra høyttalere montert i rommet)
Montere på perrongene, 6 fotografier.

Medieoppslag:
Foto.no
Østlandssendingen

Produsert av Rom for kunst ved prosjektleder Kulturbyrået Mesén

Eventsmall the grid 1286776660
Eventsmall 2308602624 2c35127e33 b
Eventsmall christian houge 03