Eventlarge tid1294217924 Er tiden lineær, med en begynnelse og slutt? Eller er den sirkulær, med faste sykluser som hele tiden kommer på nytt? Uansett; om hundre år er allting glemt.

«TID - Om hundre år er allting glemt»

5.1.2011 - 30.1.2011
Oslo S

Christine Istad har laget et nytt videoverk til Oslo Sentralstasjon: “TID – Om hundre år er allting glemt”. Videoen ble vist på to skjermer i avgangshallen og bestod av ord og uttrykk som omhandler TID hentet fra vår dagligtale.

Tidsuttrykkene i vår dagligtale sier noe om hvordan vi oppfatter tiden. Er tiden lineær, med en begynnelse og slutt? Eller er tiden sirkulær, med faste sykluser som hele tiden kommer på nytt? Har vi lite tid eller mye tid, har vi dårlig tid eller god tid? Istad setter tidsuttrykkene inn i en sammenheng, og får oss til å reflektere over måten vi snakker om tid på.

Video lengde: 2,50 minutter.

Istad jobber hovedsaklig med fotografi, video og installasjon.

Hun jobber med fotografier hvor det formale, bruken av det sanselige uttrykket, selve abstraksjonen, det serielle, arkitektur og lysets virkninger er viktige bestanddeler.

I sine videoarbeider tematiserer hun ofte det flyktige og essensielle øyeblikk på et detaljplan. På denne måten møter man det samme fokus som i fotografiene der formålet er en form for dybdeundersøkelse av virkelighetens små fragmenter.

Eventsmall  21294218082

Christine Istad (f. 1963) har sin utdannelse fra bl.a. Parsons School of Design NY. Hun har hatt en rekke utstillinger blant annet på Henie Onstad Kunstsenter og Kunstmuseet KUBE. Hun har vært festivalutstiller ved Moldejazz og har deltatt flere ganger på Høstutstillingen.

Mer informasjon