Eventlarge dsc 6512

«TROJAN»

LELLO//ARNELL

23.2.2017 - 1.2.2018
Oslo S

TROJAN

Refleksjon har vært et nøkkelbegrep i kunstnerskapet til Jørgen Craig Lello og Tobias Arnell siden de begynte å samarbeide i 2003. Gjennom sitt arbeid med verdensbildet har de jobbet med en grunnidé om den fragmenterte og skjøre virkeligheten som fysisk manifestering. Betrakteren og rommet transformeres og føres inn i et slags kvantefysisk univers.

I TROJAN er det byen som er betrakter - som brytes opp og settes sammen igjen. Verket er 8 meter i diameter og består av 94 høyglansede, sorte fasadeplater, plassert i ulike vinkler på fasaden av Oslo S. Det glir inn i mengden av nye, blanke og innovative bygg i området. Samtidig representerer det negativt rom; et sort hull, en portal eller et invertert søkelys.

Oslo by er i sterk vekst og skal øke med over to hundre tusen innbyggere frem mot 2040. Spørsmålene melder seg: Hvordan bygger man en god by? Hvilket verdensbilde, visjon og prioritering skal man legge til grunn? Og hva skjer dersom man gjør feil?

LELLO//ARNELL

Jørgen Craig Lello (f. 1978) & Tobias Arnell (f. 1978) har samarbeidet siden 2003 da de studerte ved Kunstakademiet i Oslo. De benytter seg av logisk brutte tankerekker, falsk forklaring og fiksjonelle scenarier i sin utforskning av hvordan verden fortolkes og forstås.

LELLO//ARNELL har de siste årene hatt en rekke utsmykningsoppdrag og blitt innkjøpt av blant annet Statoils kunstsamling, Sørlandets Kunstmuseum, Centre for Graphic Art i Ljubljana og Astrup Fearnley samlingen.

www.lelloarnell.com
 

Eventsmall detaljer bw trojan

TAKK TIL:

Vink Norway
Fritzøe
Kreativt Bygg 

Eventlarge dsc 6535