Eventlarge hjorth ikonen woody hr # Woody (2013) - fra serien «Eyes as Big as Plates» Hjorth&Ikonen

«# Woody (2013)»

Karoline Hjorth, Riitta Ikonen

21.8.2015 - 22.2.2016
Oslo S

# Woody (2013) - fra serien «Eyes as Big as Plates»
Eyes as Big as Plates er et pågående samarbeidsprosjekt av den norsk-finske kunstnerduoen Karoline Hjorth (NO) & Riitta Ikonen (FI). Prosjektet startet som en lek med karakterer fra nordisk folklore, og har utviklet seg til en kontinuerlig søken etter det moderne menneskets tilhørighet til naturen. Billedserien er produsert i samarbeid med pensjonerte bønder, fiskere, zoologer, rørleggere, operasangere, husmødre, kunstnere, akademikere og nitti år gamle fallskjermhoppere i Norge, Finland, Frankrike, USA, Storbritannia, Island, Færøyene, Sverige, Japan og Grønland.

# Woody (2013):

«I 2013 var Eyes as Big as Plates på jakt etter bortgjemte lommer av natur midt i New York og vi tilbrakte en vinterkveld i selskap med medlemmer av New York’s Indoor Gardening Society for å finne entusiastiske deltakere. Der møtte vi Howard Anthony Nicholas Sebastien Woden Brundage, aka Woody, som fortalte oss om et 500 år gammelt eiketre i Pelham Bay Park i Bronx. Da Woody var liten gikk han ofte tur til den storslåtte eika som av indianere var ansett som et hellig tre. Lokalbefolkningen kjenner trærne godt, og eldre generasjoner husker at det pleide å stå minst fem eiketrær der. Forurensning og stormer har tatt knekken på alle unntatt én.»

Eyes as Big as Plates

Eyes as Big as Plates har vært utstilt i solo og gruppeutstillinger blant annet i New York, Helsinki, Paris, Tokyo, Roma, Glasgow, Leeds, Oslo, Bogota og Seoul. Kunstnerne planlegger å gi ut en publikasjon av billedserien i 2016. For mer informasjon:
eyesasbigasplates.com

Les mer om # Woody (2013)

Rom for kunst

Rom for kunst er Rom Eiendom AS sin satsing på temporær kunst på Oslo S. Målet er å skape positive kunstopplevelser for folk på stasjonen.

Kunstprodusent/kurator: Kulturbyrået Mesén
Oppdragsgiver: Rom Eiendom AS
Trykk: XLP

Eventsmall hjorth ikonen woody hr